Sănătatea vaselor de sânge: Cea mai bună legumă care le curăță de grăsimi. Sănătatea vaselor de sânge, care furnizează sânge, oxigen și substanțe nutritive tuturor țesuturilor și organelor din corp, este esențială pentru sănătatea generală și longevitate.
Alimentația necorespunzătoare, bolile, nivelul ridicat de colesterol și trigliceride, tensiunea arterială ridicată, anumite alimente deteriorează pereții vaselor de sânge și creează un risc de accidente vasculare și boli cardiovasculare.
Ateroscleroza este un flagel al societății moderne, cu o rată ridicată a mortalității și un risc de daune permanente, cum ar fi imobilizarea după un accident vascular cerebral, rezultat al bolilor vasculare și ocluzia acută într-un vas de sânge.
CITEȘTE ȘI: Diabet: aceste legume sunt cele mai rele pentru glicemie
Cel mai bun tratament atunci când vine vorba de vasele de sânge este prevenția, iar o parte semnificativă a acesteia are legătură cu obiceiurile alimentare. De aceea, este esențial să știm care sunt alimentele cele mai dăunătoare și care mențin vasele curate și sănătoase, care este cea mai utilă legumă pentru vasele de sânge și care sunt alimentele periculoase pentru starea lor.
Sarea, deși este numită otravă albă, este importantă pentru organism și nu putem exista fără ea. Cu toate acestea, prea multă sare nu este mai puțin dăunătoare. Persoanele care consumă alimente excesiv de sărate rețin apă în sistem, ceea ce duce la o creștere a volumului de lichide din organism și, de aici, la hipertensiune arterială.
Iar hipertensiunea arterială, după cum știți, deteriorează inevitabil vasele de sânge.
Consumul prea mare de zahăr te expune riscului de diabet. Diabetul este direct legat de deteriorarea gravă a vaselor de sânge, care se numără printre cele mai grave complicații ale diabetului. Alimentele pe care le numim „junk” sau care sunt alimente, un produs al fast-food-ului modern, bogate în colesterol și substanțe nocive, duc, de asemenea, la deteriorarea sistemului circulator prin creșterea nivelului de colesterol și trigliceride în sânge.
Această plantă, de altfel foarte benefică, populară pentru calitățile și proprietățile sale inegalabile, provoacă îngustarea vaselor de sânge atunci când este administrată pe cale sistemică, ceea ce este periculos pe termen lung.
Prin reducerea consumului de alimente nocive, aveți grijă de vasele de sânge și mențineți organismul tânăr și sănătos, precum și creșteți speranța de viață.
În general, alimentele care nu duc la hipertensiune, la niveluri ridicate de colesterol și trigliceride, alimentele naturale pure, care nu sunt prelucrate și semiprelucrate – în special fructele, legumele, produsele lactate – au un efect benefic asupra stării sistemului circulator.
Printre alimentele deosebit de valoroase pentru vasele de sânge se numără cele bogate în acizi grași Omega 3, cum ar fi somonul, uleiul de măsline, care scade colesterolul total și colesterolul lipoproteic cu densitate scăzută, ajutând la menținerea arterelor libere, și legume precum spanacul, care reglează tensiunea arterială și conservă vasele.
Totuși, care dintre legume este cea mai utilă legumă pentru vasele de sânge? O serie de studii și cercetări pe această temă indică usturoiul ca atare. Usturoiul nu numai că reduce tensiunea arterială ridicată prin consum sistemic, protejează împotriva bolilor cardiovasculare și ajută la tratamentul acestora, dar consumul zilnic de usturoi ajută la curățarea vaselor de sânge și acționează pentru a preveni depunerea de calciu, protejând astfel împotriva formării calcifierii în arterele coronare.
Așadar, usturoiul , acest minunat dar al naturii, este cea mai utilă legumă pentru vasele de sânge, care are un efect benefic asupra acestora prin proprietățile sale unice și le curăță pentru a ajuta la eliminarea daunelor provocate de consumul de alimente bogate în colesterol .
Am menționat spanacul ca fiind o legumă utilă, iar acest lucru nu este întâmplător. Secretul efectului unic al spanacului asupra vaselor de sânge constă în conținutul său ridicat de luteină, o substanță care ajută la prevenirea atacurilor de cord prin prevenirea depunerii de colesterol și menținerea curată a pereților arterelor.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu organismul nostru dacă mâncăm doar legume în fiecare zi?
O altă legumă aflată în fruntea acestui clasament, al cărei consum susține sănătatea vaselor de sânge, este țelina, care poate ajuta la curățarea eficientă a vaselor de sânge, potrivit actualno.com.